Omroep Gelderland zoekt achtertuinen vol met stenen

Het initiatief van Omroep Gelderland

Omroep Gelderland wil een programma maken waarin ze mét bewoners uit Gelderland aan de slag gaan om tuinen mooier en vooral groener te maken. Twee presentatoren doen dit door te strijden tegen elkaar in een ‘vergroeningsuitdaging’ – welke presentator krijgt het meeste voor elkaar? Bewoners krijgen gratis een ontwerp, planten en werklui – ze hoeven alleen maar te helpen. Omroep Gelderland heeft de gemeente Westervoort benaderd met de vraag of dit iets is voor de Mosterdhof.

Waarom doen wij mee?

Onder de vlag van Mooi Mosterdhof werken gemeente, Vereniging van de Wijk, ontwerpteam en andere partners al een tijdje samen aan het mooier en toekomstbestendig maken van de wijk. Deze actie is een mogelijkheid voor een aantal bewoners om hun eigen tuin aan te pakken. Dat is leuk voor de bewoner én goed voor de wijk. Want een groene tuin zorgt ook voor betere waterhuishouding bij regen en minder hitte. Wie weet inspireert het andere bewoners om later aan te haken. Vandaar dat we de actie van omroep Gelderland ondersteunen en de oproep onder de aandacht brengen. Er is niet veel tijd om na te denken want op 16 april komt de eerste aflevering op TV!

De oproep

Heb jij een achtertuin waar veel stenen in liggen en weinig planten staan? Lees dan snel verder, omroep Gelderland is op zoek naar jou! Vanaf 16 april wordt er een serie uitgezonden over het vergroenen van tuinen in de Mosterdhof vanuit Omroep Gelderland. Vier tuinen vol met stenen zijn er nodig om deze afleveringen te vullen. Omroep Gelderland zorgt voor een schets van de nieuwe achtertuin, planten en werklui worden gratis geleverd, je hoeft alleen maar te helpen. De rest is gratis!

Waar moet je aan voldoen?

  • Achtertuin vol met stenen
  • Weinig planten in de tuin
  • Mee willen helpen als omroep Gelderland je achtertuin gaat aanpakken
  • Op tv willen komen

Hoe meld je je aan?

Voldoe jij aan deze punten? Geef je dan op via: info@mooimosterdhof.nl. Er is ruimte voor vier deelnemers aan het programma: dinsdag 15 maart gaan wij kijken welke tuinen het meest geschikt zijn voor deze serie.

Het laatste nieuws