Donderdag 16 november werd de ondertekening van de ‘Wijkendeal Mosterdhof’ gevierd. Wethouder Hans Sluiter van de gemeente Westervoort en gedeputeerde Dirk Vreugdenhil van de provincie Gelderland kwamen naar de wijk voor het feestelijke moment.

In de ‘Wijkendeal Mosterdhof’ gaat de Vereniging van de Wijk Mooi Mosterdhof in samenwerking met maatschappelijk partners gemeente Westervoort, Santé Partners, provincie Gelderland, Paalmanhuis en woningcorporatie Vivare zich de komende drie jaar inzetten op het bevorderen van ontmoetingen tussen Mosterdhoffers en het vergroten van de leefbaarheid in brede zin.

Job van Essen, bestuurslid van de Vereniging van de Wijk, heette iedereen welkom en verzorgde een rondleiding door de Mosterdhof, waar de werkzaamheden natuurlijk in volle gang zijn. Op de route vertelde Job veel over de wijk, zoals over de hofjes die samen met omwonenden ontworpen zijn en het jaarlijkse wijkontbijt. Na terugkomst bij Wieleman stond er een karakteristiek kopje mosterdsoep klaar.

De ochtend inspireerde gedeputeerde Dirk Vreugdenhil omdat hij ziet wat er allemaal kan met zo’n deal. “Er wordt vaak naar de overheid gekeken die met oplossingen moet komen, maar die veel dingen helemaal niet zelf op kan lossen. Juist als je mensen uit de wijk bij elkaar laat komen, gebeuren er hele bijzondere dingen.”

De Vereniging van de Wijk kan terugkijken op een geslaagde ochtend. Job omschreef mooi hoe het nu van contract naar contact gaat. Het échte feest zal uiteraard met de bewoners uit de Mosterdhof gevierd worden. In 2024 worden er meer activiteiten georganiseerd dóór en vóór alle Mosterdhoffers.

Het laatste nieuws