Trots op onze wijk

Bewonersvisie voor een Mooi Mosterdhof

Een mooie wijk is een gezamenlijke inspanning
We wonen samen in een mooie wijk. En hoe mooi is het dat we deze wijk samen onderhouden. Met deze bewonersvisie willen we jou inspireren om een bijdrage te leveren aan onze mooie Mosterdhof. Een goeie buur is beter dan een verre vriend!

Een groene, schone wijk
De openbare ruimte is voor alle Mosterdhoffers. Een frisse, groene aanblik zorgt ervoor dat je blij wordt als je door de Mosterdhof loopt. Met groen dat het hele jaar door bloeit en de wijk opfleurt. Groen dat ook bijdraagt aan de biodiversiteit en dat goed onderhouden wordt. Onze straatjes en hofjes mogen dan ook schoon, veilig en goed verlicht zijn. Zo dat er in de hele wijk fijne plekken zijn waar we kunnen spelen, wandelen en elkaar kunnen ontmoeten.

Een wijk vol woningen die klaar zijn voor de toekomst
We vinden het belangrijk dat iedereen nog lang en prettig kan blijven wonen in de Mosterdhof. Onze woningen zijn al wat ouder en iedereen wil zijn woning goed onderhouden en zuiniger maken. Hierin respecteren we ieders eigenheid, maar we hechten waarde aan kleuren die samen een mooi geheel vormen en materialen die van goede kwaliteit zijn. Hierbij kunnen we elkaar helpen, als we de handen ineen steken maken we meer mogelijk.

Zo draag jij je een steentje bij:
We kleuren onze woningen bij
We houden onze erfafscheidingen groen
– We ruimen onze rommel op

Namens
de Vereniging van de Wijk

Doe mee
In de bibliotheek hebben we praktische tips staan, bijvoorbeeld hoe je de kleur van je woning of garage kan afstemmen op de buren in je blok. Hier vind je ook tips over het vergroenen van je tuin en erfafscheiding, of het aanleggen van een groendak op je berging. Daarnaast hebben we de mogelijkheden voor aanbouwen aan je woning helder onder elkaar gezet.

Vereniging van de Wijk Mooi Mosterdhof
Als Vereniging van de Wijk organiseren we allerlei acties om de wijk mooier te maken en duurzamer. Bijvoorbeeld met gezamenlijke inkoop van energiemaatregelen of leuke acties in de wijk als NLDoet en het Wijkontbijt. Doe je mee? Wij zijn altijd op zoek naar goed ideeën! Alleen samen maken we de Mosterdhof Mooi!