Voor het verduurzamen van de woningen in de Mosterdhof zijn er collectieve inkoopacties gestart. Bij deze collectieve inkoopacties werden afspraken gemaakt met aannemers om op basis van vooraf afgesproken kwaliteit en prijsrange bij jou thuis een afspraak te maken voor opname en definitieve prijsvorming.

Drukte en schaarste

Het is momenteel erg druk bij leveranciers en aannemers. Iedereen wil verduurzamen, ook grote partijen als woningcorporaties of de industrie. Daarbij hebben 2 van de betrokken aannemers last gehad van (tijdelijke) uitval van personeel. Helaas is het vanwege deze situatie niet voor alle maatregelen uit de collectieve inkoop mogelijk geweest om afspraken te maken voor opname en definitieve prijsvorming. Ook is er voor de lopende acties (weer) vertraging opgetreden. Gelukkig kunnen we mededelen dat alle afspraken nu wel ingepland worden!

Goede alternatieven

Vanwege drukte bij leveranciers, en schaarste van materialen hebben we als ontwerpteam voor een aantal maatregelen andere aannemers moeten zoeken. Dit betreft de isolatie van het dak van binnenuit (maatregel 1) en het impregneren van de kalksteengevel inclusief voegherstel (maatregel 8).

Gelders Dakherstel is de partij die de dakisolatie van binnenuit (maatregel 1) nu gaat uitvoeren. Gelders Dakherstel is ook de aannemer die maatregel 2 en 3 uitvoert. Maatregel 2 en 3 is het vervangen van de dakplaten/dakbedekking en het (eventueel) aanbrengen van een dakkapel.

Het impregneren van de gevels en het herstellen van voegwerk (maatregel 8) zal nu door Ronald Gerressen (https://www.ronaldgerressen.nl/) uit Duiven uitgevoerd worden. Bij dit bedrijf kan je als particulier ook terecht voor het vullen van je spouw of isoleren van je begane grondvloer.

Alle mensen die zich aangemeld hebben voor deze maatregelen zijn op de hoogte gebracht.

Meer weten of nog aanmelden

Op de projectpagina van het collectief inkopen vind je de actuele informatie met betrekking tot de maatregelen en inschrijvingen. Voor het impregneren van de gevel (maatregel 8) en het upgraden van je elektrische installatie (maatregel 7) kan er doorlopend een afspraak worden gemaakt  met de aannemers. Zij nemen vervolgens contact met je op voor het inplannen van een afspraak.

Heb je interesse, vragen of opmerkingen over de collectieve inkoopactie? Neem dan contact op met het ontwerpteam via info@mooimosterdhof.nl.

Wil je onafhankelijk advies hoe je je woning het beste kunt verduurzamen? Kijk op www.mooimosterdhof.nl/woonplan en download een woonplan en vraag een gesprek aan met een energiecoach.

Het laatste nieuws