Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick-off collectieve inkoop Woningverduurzaming

Is jouw energierekening ook opeens verdubbeld? Op 29 maart organiseert de Vereniging van de Wijk Mooi Mosterdhof in samenwerking met gemeente Westervoort en het ontwerpteam een informatieavond over alle mogelijkheden om je woning te verduurzamen!

Programma
Om 19.30 uur is de informatiemarkt geopend en kun je bij verschillende kraampjes terecht. Om 20.00 uur volgt een toelichting op de woonplannen, het gezamenlijk inkopen en de financieringsmogelijkheden. Aansluitend is er ruimte om bij de informatiekraampjes het verdiepende gesprek te voeren over deze onderwerpen. Om 21.00 uur sluiten we de avond af met een drankje.

De informatiekraampjes

  • De woonplannen worden toegelicht, zo krijg je als bewoner inzicht in welke maatregelen het beste bij jouw woonsituatie passen. Meer verdieping nodig? Door middel van een woonplangesprek krijg je inzicht in wat je zelf kunt doen en wat je het beste kunt laten doen door een aannemer.
  • Op basis van de meest voorkomende maatregelen uit de woonplannen wordt ook informatie gegeven en interesse gepeild om deze maatregelen samen met je buurtgenoten in te kopen. Op basis van deze interesse gaat het ontwerpteam opzoek naar de juiste partners. Het Regionaal Energie Loket is hiervoor een partner, maar er zijn meer opties! 
  • De gemeente Westervoort geeft inzicht in hoe je als woningeigenaar geholpen kan worden om de financiering rond te krijgen voor deze maatregelen. Zo weet krijg je inzicht in welke subsidies, leningen en ondersteuningsmogelijkheden er zijn om je woning te verduurzamen.
  • De Vereniging van de Wijk Mooi Mosterdhof geeft inzicht in wat zij doen in de wijk. Hier kun je ook terecht als je aangehaakt wilt blijven bij de brede wijkontwikkeling of interesse hebt om actief mee te doen in een van de wijktafels!

Locatie & aanmelden
De avond vindt plaats bij Zalencentrum Wieleman. Omdat we met een open-inloop werken is aanmelden niet nodig voor de avond. Vergeet je buren niet mee te nemen, want hoe meer Mosterdhoffers er met de inkoopactie meedoen, des te interessanter het voor aanbieders wordt om in de Mosterdhof aan de slag te gaan!