In dit project wordt gewerkt aan nieuwe kaders en regels voor de Mosterdhof. Dit helpt om de uitstraling te verbeteren en verrommeling tegen te gaan. De bedoeling is dat het nieuwe beleid de ontstane verschillen tussen woningen in de Mosterdhof accepteert. Er wordt tegelijk ook gezorgd dat elementen van de woningen in één lijn worden gemaakt zodat er op rij-/blokniveau een betere uitstraling ontstaat. Voor-wat-hoort-wat: bewoners krijgen extra gebruiksmogelijkheden van de woningen door meer vrijheid in het bestemmingsplan te bieden voor uit- en aanbouwen.

Hieronder kunnen bewoners informatie en inspiratie vinden hoe van deze nieuwe regels en kaders het beste gebruik te maken. Zo verbetert de leefbaarheid van de wijk door op een positieve manier de verrommeling te reguleren en mogelijkheden voor een meer divers woningaanbod te creëren.

Aan- en uitbouwen

De regels waar je rekening mee moet houden voor aan- en uitbouwen in de Mosterdhof

Dakkapel

In overleg met de gemeente is er een dakkapel ontworpen voor de woningen in de Mosterdhof

Erfafscheidingen

Voor een prettige uitstraling naar de straat en de hofjes, werken groene erfafscheidingen het best

Kleurgebruik

Tips en inspiratie om de uitstraling van jouw woning af te stemmen op die van je buren

Wil jij ook een bijdrage leveren?

Een belangrijk onderdeel van het project is aanpassen van de kaders en regels in het beleid van de gemeente Westervoort. Het proces hiervoor is van start gegaan. Ben jij benieuwd wat dit voor jou betekent? Laat het weten via info@mooimosterdhof.nl.