Zaterdag 16 april doen een aantal tuinen in de Mosterdhof mee met het televisieprogramma: de Groenste straat van Gelderland. Het doel van deze serie is om zoveel mogelijk tegels te wippen en de tuinen groener te maken. De Mosterdhof gaat de strijd aan met zes andere Gelderse plaatsen. In de laatste aflevering bepaalt een deskundige jury welke straat de grootste metamorfose heeft doorgemaakt. Deze straat wordt verkozen tot de Groenste straat van Gelderland! De winnaar krijgt een straatnaambord met de Groenste straat van Gelderland en een straatfeest.

Overlast
Tijdens de opnamedag op zaterdag 16 april ’22 kun je overlast ervaren. De parkeerplaats achter Mosterdhof 102 wordt afgesloten voor stalling van containers en vrachtwagens. Ook wordt een deel van de straat met hekken afgezet. Je kunt de straat wel in en uit maar dit kan wel enige overlast geven. De container voor het verzamelen van alle stenen wordt op donderdag 14 april gebracht op dinsdag 19 april opgehaald.

 Vind je het leuk om te komen kijken? Kom dan gerust langs! Ook alle hulp is meer dan welkom. We maken er een mooi feestje van. 

De uitzending is te zien op zondag 1 mei bij Omroep Gelderland om 18.25 uur. Ieder uur is er een herhaling en online op gld.nl staat ook een item over de Groenste straat.

Het laatste nieuws