Op vrijdag 28 mei en zaterdag 29 mei is vanuit de wijktafels ‘Aandacht voor elkaar’ en ‘Fris en Fruitig’ een vrijwilligersactie in het kader van NL Doet georganiseerd. Zowel vrijdag als zaterdag waren ongeveer 20 vrijwilligers actief met verschillende klussen in de wijk. Het waren mooie dagen, het weer liet ons niet in de steek. Hieronder een verslag en sfeerimpressie.

 

Vrijdagochtend kwamen we bij elkaar op het plein bij Wieleman om elkaar even te zien en Jacqueline Feenstra heette iedereen welkom. Deze dag waren er ook drie mensen van de gemeente; Karin, Leroy en Sander en van het ontwerpteam waren Marcel en Petra aanwezig om te helpen. Ook wethouder Sluijter is komen kijken en heeft met verschillende mensen gesproken.

 

Er gingen verschillende groepjes aan het werk. Omdat het daar vaak modderig is zijn vanaf de bruggetjes paden met houtsnippers aangelegd. Dit was een zware klus, vooral het rijden met de kruiwagens. Mensen uit de Dorpstraat kwamen helpen, omdat zij daar vaak wandelen. Er werd een begin gemaakt met het schoonmaken en verven van de 10 pilaren bij de galerij 286 tot 308 en  de vier bankjes zijn flink geschuurd en in de grondverf gezet. Verschillende mensen hebben rommel in de wijk opgeruimd. Er liggen vooral veel sigaretten peuken en deze zijn lastig op te rapen en slecht voor het milieu. Dan was Bianca er nog met de versierde bakfiets van inloophuis de ‘Herberg’, zij zorgde in de ochtend voor de koffie/thee, later voor een heerlijke lunch en als klap op de vuurpijl om 15.00 uur nog voor heerlijke slagroomtaart. Zelfs haar moeder en zoon hebben meegeholpen!

 

Er is goed gewerkt, maar de gesprekjes tussendoor waren zeker ook belangrijk en gezellig.

Er heerste een positieve sfeer. Er zijn meer contacten gelegd en er waren ook weer nieuwe mensen, die iets voor de wijk willen betekenen. Zo wordt de Mosterdhof steeds mooier!

 

Zaterdag kwamen we net als vrijdag bij Wieleman bij elkaar, er waren nu zelfs meer mensen dan zich opgegeven hadden. Dat was wel even zoeken, wat iedereen nu kon gaan doen. Groen Links was met twee personen aanwezig en wethouder Breunissen heeft ook meegewerkt. Twee cliënten van Ons Thuus, Rick en Gorkum, vonden het leuk om te kunnen helpen. Fijn dat deze jongemannen (met wat begeleiding) kunnen meedoen in de wijk. Daar leren we allemaal van.

 

Sight Landscaping (groenbedrijf) kwam met een bus met een hogedrukspuit om de bestrating in de hofjes schoon te spuiten. Dat was een klus, het was erg moeilijk om de oude grindtegels mos – en onkruidvrij te krijgen. Dit is uiteindelijk maar op een klein stukje in de wijk gelukt. We hebben de gemeente gevraagd of zij willen zorgen dat de bestrating toch schoongemaakt gaat worden, misschien beter met borstelmachines. Tussendoor hebben vrijwilligers onkruid weggeprikt en is er gesnoeid. De pilaren zijn voor de tweede keer geschilderd en de betonnen rand is nu ook meegenomen. De bankjes zijn de tweede keer geverfd en de prullenbak bij het voetbalveldje is ook meegenomen. Ze hebben een mooie kleur blauw gekregen, dezelfde kleur als Vivare gebruikt heeft bij de woningen. Marjo en Marijke zorgden voor de koffie en dan was er nog Rinus, die als verrassing om 13.00 uur voor iedereen een heerlijke wrap gemaakt had. Dat was smullen! Rick heeft deze dagen als Mosterdhof fotograaf mooie plaatjes gemaakt.

 

Voor de vrijwiligers was er een klein bedankje: Gamma kortingsbonnen, een bonbonnetje en twee bolletjes ijs van Huis ter west!

 

Wat waren het geslaagde dagen!

Het laatste nieuws