In de nieuwe inrichting van de Mosterdhof wordt het parkeren iets anders georganiseerd. Zo is langsparkeren aan de Mosterdring niet meer mogelijk. Die ruimte wordt gebruikt voor de weg en het aangrenzende plantlint. De Mosterdhof wordt na de aanpassingen een woonerf. Dit betekent een maximumsnelheid van 15 km/u en parkeren is alleen toegestaan in parkeervakken. 

Ontheffing

Alleen de Mosterdhoffers met een parkeervak achter hun garage krijgen een ontheffing en hebben hierover een brief gehad met meer informatie. Deze ontheffing is gekoppeld aan het adres met huisnummer. Dit huisnummer wordt ook zichtbaar in het parkeervak voor de garage aangebracht.

Extra informatie voor bewoners met een ontheffing

De ontheffing moet je achter de voorruit van het voertuig leggen zodat politie of handhavers snel kunnen zien of het voertuig op de plek mag staan. Zonder een ontheffing kun je dus alleen parkeren in de overige parkeervakken. Anderen kunnen dus ook niet voor jouw garage parkeren.

Kosten

De gemeente zorgt voor de eerste uitgifte van deze ontheffing. Bewoners voor wie het van toepassing is ontvangen de ontheffing zodra de werkzaamheden klaar zijn.

Ben je de ontheffing kwijt of wordt deze gestolen? Meld dit dan telefonisch bij het KlantContactCentrum van de gemeente Westervoort: (026) 317 99 11.

Je kunt dan een vervangend exemplaar aanvragen via de website van de gemeente. De kosten hiervoor zijn € 40,- per keer (prijs in 2023).

Laadpalen

De behoefte aan laadpaalplekken groeit ook in de Mosterdhof. Daarin wil de gemeente voorzien, dus je kunt er een aanvragen. Op de website van de gemeente zie je de locaties van de laadpalen.