In dit project wordt een nieuwe invulling gegeven aan de acht hofjes in de Mosterdhof, zodat ze naast groen in de wijk ook een andere functie krijgen waar bewoners blij van worden. Om dit voor elkaar te krijgen wordt per hofje een ontwerpproces doorlopen met de bewoners die aan het hofje wonen. Met twee hofjes is een start gemaakt om de aanpak te testen. Daarna wordt deze aanpak ook voor de andere hofjes gebruikt. Zie hier de resultaten voor deze twee hofjes!

Doelen zijn om de versleten uitstraling van de openbare ruimte aan te pakken en tegelijk ook te zorgen voor groen dat water kan opvangen, hitte kan verminderen en bij kan dragen aan biodiversiteit. We zien ook graag dat de hofjes weer van nieuwe betekenis in sociale samenhang zijn.

Planning

Het project ‘samen mooie hofjes maken’ begon met twee pilot-hofjes. De lessen uit de eerste twee pilot hofjes nemen we mee in het vervolg en daar gaan we nu mee verder. Mocht jij dus ook ideeën of wensen bij jouw hofje hebben, laat het ons dan weten! Het helpt als je hierin niet alleen staat, maar wanneer er enkele bewoners zijn die ook ‘iets’ willen. Uiteindelijk worden alle hofjes aangepakt, maar we doen dit het liefst samen met bewoners. Spreek daarom je buren aan zodat je als aanwonenden samen en onder begeleiding van ons kunt bepalen hoe jullie hofje eruit komt te zien! Het is handig wanneer één van de hof bewoners hierbij als contactpersoon wil optreden. 

Voor de hofjes 1, 3, 5 en 6 zijn reeds ontwerpen gemaakt. Begin september vindt het tweede hoftafelgesprek plaats voor hofje 7 en 8. Eind september vindt het eerste hoftafelgesprek plaats voor hofje 9 en 10. Omwonenden worden persoonlijk uitgenodigd voor de hoftafelgesprekken. 

Overzicht van hofjes in de Mosterdhof

Wil jij ook aan de slag met jouw hofje?

Laten het weten via info@mooimosterdhof.nl.