Een bijzonder kenmerk van de Mosterdhof is dat een deel van de woningen aan ‘overkluisde’ straatjes liggen. Doordat de verdieping van de eengezinswoningen aan de voorzijde boven de begane grond uitsteekt is een overkapt pad ontstaan. Hieraan zijn ook de patiowoningen gelegen, oorspronkelijk bedoeld als ouderenhuisvesting. Het idee was dat buren, jong en oud elkaar in deze straatjes en de hofjes tegenkomen. Deze overkluisde straatjes hebben een openbare functie, maar officieel van de eigenaar van de woning.

Dit brengt na 40 jaar vragen met zich mee wie er verantwoordelijk is voor deze ruimte: scheefliggende tegels, straatverlichting, nuts-voorzieningen. In dit project wordt uitgezocht hoe dit nu werkt en hoe dit voor de toekomst goed kan worden vastgelegd, waarmee de straatjes ook in samenhang opgewaardeerd kunnen worden.

Het doel is om duidelijkheid te geven over hoe verantwoordelijkheden liggen en de weg vrij te maken voor een aanpak van de overkluisde straatjes zodat er mooie, veilige en sociaal verbindende plekken gemaakt kunnen worden.

Status: afgesloten

Dit project is afgesloten. De uitkomst vind je hier.