Er zijn zowel landelijke als lokale subsidies en leningen beschikbaar die jij kunt inzetten voor de financiering van sommige verduurzamingsmaatregelen uit jouw woonplan.

Lokale financieringsmogelijkheden

Duurzaamheidslening Westervoort (download pdf)

De gemeente Westervoort biedt een duurzaamheidslening van € 2.500,- tot € 10.000,-. Je betaalt maandelijks gedurende 10 jaar lang de aflossing en de rente, die momenteel minder dan 2% bedraagt. Er mag boetevrij vervroegd worden afgelost. Meer informatie: klik hier.

Landelijke financieringsmogelijkheden

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) (download pdf)

Particuliere huishoudens en zakelijke gebruikers (waaronder VVE’s) die zelf duurzame energie willen opwekken kunnen subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Meer informatie: klik hier.

Nationaal Warmtefonds – Energiebespaarlening (download pdf)

De Energiebespaarlening is een regeling, waarbij huiseigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen zoals dak-, vloer- en gevelisolatie, isolatieglas en zonnepanelen.
Meer informatie: klik hier.

Energiebespaarbudget Nationale Hypotheek Garantie (bouwdepot) (download pdf)

De Energiebespaarhypotheek is een regeling vergelijkbaar met de Energiebespaarlening, maar bedoeld als je voor deze laatste niet in aanmerking komt bv. i.v.m. een BKR-registratie. Aanvragen gaat via de Energiebespaarlening. Meer informatie: klik hier.

BTW op zonnepanelen terugvragen (download pdf)

Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Meer informatie: klik hier.

Laag BTW tarief voor isolatiewerkzaamheden

Voor vloer-, bodem-, dak- en gevelisolatie en het aanbrengen van isolatieglas geldt het lage btw-tarief op arbeidsloon. Het lage btwtarief is 9 procent in plaats van de normale 21 procent. Meer informatie: klik hier.

Overige financieringsmogelijkheden

Eigen hypotheek uitbreiden (download pdf)

De kosten voor een duurzame verbouwing kunt u bij de meeste hypotheekverstrekkers meefinancieren in uw hypotheek. Zit u aan het maximale hypotheekbedrag? Dan kunt u wellicht extra hypotheekruimte krijgen voor energiebesparende maatregelen, omdat daarmee uw maandelijkse energielasten dalen.