Van 21 maart t/m 31 oktober 2023 is het NK Tegelwippen. De gemeenten Duiven en Westervoort doen dit jaar weer mee en gaan de strijd aan. Met elkaar, maar ook met Zevenaar en tenminste zestig andere Nederlandse gemeenten. Het doel: zoveel mogelijk (tuin)tegels uit de grond ‘wippen’ en verruilen voor groen. Meer groen helpt wateroverlast voorkomen, biedt koelte tijdens hitte, houdt water vast tijdens droogte en vergroot de leefruimte voor zowel planten als dieren. Doe je ook mee? In 2022 hebben beide gemeenten ook meegedaan en samen meer dan 1000 tegels gewipt!

Help je jouw gemeente aan de Gouden Tegel?
Iedereen kan zijn of haar gewipte tegels, inclusief een bewijsfoto van het resultaat, aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van jouw gemeente. De gemeente die vóór 31 oktober 2023 de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. En actieve inwoners die hun tuin transformeren maken kans op een prijs. Meer weten? Kijk dan op de website www.nk-tegelwippen.nl.

De gemeenten hopen dat veel inwoners thuis aan de slag gaan. Dat helpt in onze duurzame ambities. Zo moeten we bijvoorbeeld rekening houden met het veranderende klimaat. Dat doen we als gemeenten. Maar inwoners en ondernemers kunnen ook een belangrijke bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door het aanleggen van groene daken en beplanting in de tuin in plaats van bestrating. Zoals de campagne al zegt ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin!’. Dus… Doe jij ook mee voor duurzaam?

Inspiratie
Een tuin in balans bestaat maximaal uit 40% verhard oppervlak en minimaal uit 60% groen. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Op www.weetvanwater.nl en www.huisjeboompjebeter.nl vind je handige tuintips.

Bron: https://www.samen1nergie.nl/actueel/duurzaam-klimaat-actueel/doe-mee-en-maak-jouw-tuin-een-stukje-groener/

Het laatste nieuws