In de Mosterdhof is de Vereniging van de Wijk Mooi Mosterdhof actief. Op 15 jan 2020 is tijdens een wijkconferentie door bewoners akkoord gegeven voor de oprichting van de vereniging van de wijk.

Het doel van de vereniging is een organisatie te vormen waarin bewoners, zowel huurders als eigenaren, zich verenigen en als rechtspersoon op te treden in het belang van de inwoners en de uitvoering van het wijkontwikkelplan (WOP) Mooi Mosterdhof.

Het lidmaatschap is vrijwillig en kosteloos en staat open voor alle Mosterdhoffers (geen registratie).

Op dit moment is er een bestuur van zes personen: Marjo Heeregrave, Rick Bremer, Alexander de Vreugd, Ton Fransen, Job van Essen en Bea Vonk. De initiatieven worden ontwikkeld aan vier wijktafels (werkgroepen): ‘Fris en fruitig’, ‘De wijk uit zijn schulp’, ‘Klaar voor de toekomst’ en ‘Aandacht voor elkaar’. Ook maakt de vereniging een wijkkrant en draagt ze actief bij aan de facebookgroep en deze website.

Iedereen is welkom om op een eigen manier bij te dragen. Je kunt je aansluiten bij de wijktafels, deelnemen aan activiteiten of gewoon eens een praatje komen maken.

“Met veel plezier wonen wij in de Mosterdhof. Met verschillende bewoners ontwikkelen we initiatieven waarmee we de wijk kunnen verbeteren. We organiseren bijvoorbeeld activiteiten om verrommeling en parkeerproblemen tegen te gaan en sociale activiteiten zodat we elkaar beter leren kennen en weten te vinden. We verwachten dat door deze initiatieven steeds meer buurtgenoten enthousiast worden om mee te doen en de Mosterdhof weer meer glans te geven.”

Heb je vragen of wil je meedoen? Je kunt direct aankloppen bij de bestuursleden of een berichtje achterlaten via deze website of de facebookpagina. Volg de vereniging via deze website of de Facebook pagina

Direct e-mailen kan ook: mooimosterdhof@gmail.com