Er was in juni genoeg reden voor een feestje: de renovatie van de wijk is klaar en de Mosterdhof vierde haar 50-jarig jubileum. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni was er daarom een wijkfeest voor en door Mosterdhoffers. Veel van jullie kwamen hier gezellig samen onder het genot van een hapje en een drankje.

Op vrijdag gaven bestuursleden Job van Essen en Alexander de Vreugd als Buurman & Buurman een leuke show weg. Vrijdags werd er teruggekeken op de afgelopen 50 jaar en was er o.a. een echte Mosterdhof-quiz. Deze avond namen we afscheid van de voorzitter van de vereniging Ton Fransen en Marijke Jochijms na vele jaren trouwe dienst. Ook de nieuwe wethouder Laura Kaper bezocht de avond.

Op zaterdag was het op het parkeerterrein van Wieleman een groot familiefestijn met entertainment voor jong en oud. Hieronder zie je wat foto’s voor een sfeerimpressie. Dank aan alle vrijwilligers en aanwezigen die er een mooi feest van gemaakt hebben!

De Mosterdhof door de jaren heen
Hieronder zie je de diavoorstelling die tijdens het feest getoond is met foto’s van de laatste 50 jaar. Dank aan Historische Kring Westervoort, Wijkraad MSV, Rick Bremer, Wijkraad MSV, Geke Rem, Job van Essen & Menno Feenstra voor de foto’s.

Op het feest werd ook de architect van de wijk, Han van Ardenne, geïnterviewd, maar ook Astrid Verheijen en Dunja Albat: moeder en dochter die beiden in de Mosterdhof wonen.

Dunja groeide op in de Mosterdhof en is inmiddels teruggekeerd naar de wijk, moeder Astrid woont er ook nog altijd. In onderstaand filmpje vertellen de twee generaties Mosterdhoffers over het wonen in de wijk.

Het laatste nieuws