Met het wijkontbijt op de Dijk wordt de Mosterdhof uit zijn schulp gehaald. Door op een feestelijke manier gebruik te maken van de dijk die de wijk verbindt met de uiterwaarden van de IJssel laten we iedereen zien hoe mooi de Mosterdhof gelegen is. Tijdens het wijkontbijt op de Dijk staat ontmoeting en verbinding tussen Mosterdhoffers centraal.

Het eerste Wijkontbijt vond plaats op zondag 26 september 2021 tijdens het weekend van de landelijke burendag. Meer dan 100 wijkbewoners, jong en oud, Mosterdhoffers van het eerste uur en nieuwkomers, vierden de nazomer op een unieke en iconische plek onder het genot van een lekker ontbijt. Wijkbewoners reageerden met een grote lach op hun gezicht: “dit is uniek”, “zo’n opkomst hadden we nooit durven dromen”. Door voor één keer de dijk af te sluiten voor verkeer en letterlijk op de dijk samen te komen werd de prachtige ligging van de wijk aan de IJssel benadrukt. Vanaf de brug over de IJssel waren de lange tafels al van verre te zien. De wijk komt letterlijk uit zijn schulp.

fotografie: Rick Bremer
Het Wijkontbijt is voor en door de wijk tot stand gekomen. De Vereniging van de Wijk Mooi Mosterdhof organiseerde dit initiatief. Veel wijkbewoners hielpen mee als vrijwilliger en leverden hapjes en broodjes aan. Ook de sponsoren hebben ervoor gezorgd dat het wijkontbijt een succes werd. Zo stelde zalencentrum Wieleman stoelen en banken beschikbaar, verzorgde AK print drukwerk, zorgde Kok de Koning voor geluid en muziek, leverde fruitkwekerij De Stokhorst heerlijk vers geplukt fruit en zorgden de bakkerijen Borgesius en Divan voor heerlijke broodjes. De Vereniging van de wijk werd ondersteund door de gemeente Westervoort, het Oranjefonds en het ontwerpteam Mooi Mosterdhof. Door de inzet van al deze partijen kon het ontbijt gratis worden aangeboden aan alle bewoners uit de Mosterdhof.

In de Mosterdhof wordt gewerkt aan een uitvoeringsprogramma Mooi Mosterdhof om het aanzien van de wijk te verbeteren en om de wijk toekomstbestendig te maken. Daarbij wordt verbinding gemaakt met de dijkversterking en de ontwikkeling van het Rivierklimaatpark. De Wethouders Hans Sluiter en Hans Breunissen van de gemeente Westervoort, vertegenwoordigers van het Waterschap Rijn-IJssel en van de Provincie Gelderland waren aanwezig om de Mosterdhoffers beter te leren kennen en in gesprek te gaan over de wijk. Het ontwerpteam Mooi Mosterdhof nam geïnteresseerden mee op een wandeling door de Mosterdhof waarin bewoners hun eigen wijk eens vanuit andere ogen konden bekijken.

Het wijkontbijt is herhaald in 2022 en 2023.

fotografie: Rick Bremer

Het wijkontbijt 2021 is mede mogelijk gemaakt door: