Het organiseren van collectieve inkoop is gericht op het organiseren van het slim gezamenlijk inkopen van maatregelen voor het onderhoud of de verduurzaming van woningen in de Mosterdhof. Het doel van deze aanpak is om particuliere woningeigenaren in de Mosterdhof in staat te stellen om hun woning op toegankelijke manier (met aandacht voor de juiste prijs, kwaliteit, ontzorgen) toekomstbestendig te maken. Er kan een prijsvoordeel, goede kwaliteit en uniformiteit in de aanpassingen zijn door hier gezamenlijk in op te trekken. De gezamenlijke inkoopacties sluiten aan op het persoonlijk woonplan dat voor iedere Mosterdhoffer beschikbaar is.

De Vereniging van de Wijk Mooi Mosterdhof, het Ontwerpteam en de gemeente Westervoort organiseerden in 2022-2023 een eerste ronde voor de bewoners van de Mosterdhof een inkoopactie, gericht op specifieke ingrepen voor de woningen in de Mosterdhof. Hierbij is destijds gekozen voor een aanpak waarbij de aannemer bij bewoners thuis langskwam om een offerte op maat te maken. 

Over toekomstige inkoopacties is momenteel weinig bekend.

 

Overzicht maatregelen

Wil je meer weten over de maatregelen die geschikt zijn voor jouw woning in de Mosterdhof? Bekijk dan de PDF’s per maatregel! De maatregelen zijn hieronder terug te vinden. 

Twijfel je nog welke maatregelen het beste bij jouw woonsituatie passen? Download het woonplan en krijg inzicht in de handige, stapsgewijze uitleg over hoe je jouw woning het beste kunt verduurzamen. Het woonplan is te downloaden via deze pagina.

Behoefte aan persoonlijke uitleg? Plan een woonplangesprek in met een woonplan & energiecoach uit Westervoort! De energiecoaches zijn goed op de hoogte over de woningen in de Mosterdhof en zorgen ervoor dat jouw woonplan nóg beter toegespitst wordt op jouw woonsituatie. Een afspraak inplannen kan via: samen1nergie.nl

1. Isoleren tussen de balken (download pdf)
2. Het dak isoleren aan de binnenzijde, incl.
vervangen van dakplaten en -bedekking (download pdf)
3. Trendsetter dakkapel aanbrengen inclusief isoleren dak, vervanging dakplaten en dakbedekking (download pdf)
4. Isoleren plafond overdekte straatjes
(= koudebrug slaapkamervloer) (download pdf)
5. Goede ventilatie: Aanbrengen balansventilatiesysteem (WTW) + kierdichting (download pdf)
6. Vervangen kozijnen + houten rabatdelen (download pdf)
7. Upgrade elektrische installatie (download pdf)
8. Impregneren van de kalkzandstenen
gevels incl. voegherstel (download pdf)

Overzicht financieringsmogelijkheden

De overheid biedt verschillende financieringsmogelijkheden aan om je te helpen met verduurzamen. Dit kan gaan over rentevrije leningen en subsidies. Wij hebben het actuele overzicht hiervan samengevoegd op de pagina subsidies en bieden hulp bij het uitzoeken van de juiste financieringsmogelijkheid. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@mooimosterdhof.nl .